De deskundigen van Sky Sports zijn het er over eens: Michael Smith gaat vaker grote finales spelen op televisietoernooien. ‘Bullyboy’ speelde donderdag zijn eerste major-finale in de Premier League Darts, maar moest zijn meerdere erkennen in Michael van Gerwen.

De voormalig jeugdwereldkampioen versloeg allereerst Gary Anderson in de halve finale. In de eindstrijd was Smith echter niet opgewassen tegen Van Gerwen, die bijna de gehele wedstrijd boven de 120 gemiddeld gooide.

”De credits gaan naar Smith”, vertelt Wayne Mardle in gesprek met de Engelse sportzender. ”Hij was briljant, hij verloor van iemand waarvan iedereen verloren had. Zijn finaleplaats was niet gestolen, hij heeft zichzelf goed laten zien.”

”De tweede plaats is een bonus voor hem, er is geen reden om teleurgesteld te zijn. Michael bleef voor zijn kansen vechten, gooide 125 uit om in de wedstrijd te blijven. Er was niks ten nadele van hem.”

John Part was het roerend eens met zijn collega. ”Michael is nog steeds aan het leren. Hij zag er goed uit tegen Anderson, maar zeker ook in de finale.”

”Van Gerwen was grandioos, maar Smith liet zich ook gelden. Hij gooide veel 180-scores. ‘Bullyboy’ speelde sterk en gaat een grote rol spelen in de toekomst.”

Tags: | | |

Schrijver: Pieter Verbeek