Wayne Mardle denkt niet dat Fallon Sherrock opnieuw voor een verrassing kan zorgen, wanneer zij donderdagavond haar debuut maakt in de Premier League Darts tegen Glen Durrant.

”De kans is groot dat Sherrock maximaal twee of drie legs pakt. Durrant is een wereldspeler. Ja, Fallon is dat ook, maar ze zal wellicht één van de beste potjes uit haar leven moeten spelen en de druk ligt bij haar. Ze heeft het geweldig gedaan door zich te kwalificeren voor de UK Open, maar verder heeft ze weinig competitieve wedstrijden gespeeld. Fallon moet echt een stuk beter spelen dan ze heeft gedaan”, schrijft Mardle in een vooruitblik voor Sky Sports.

Voorafgaand aan het WK had Mardle ook weinig vertrouwen in zijn landgenote. De vijfvoudig WK-halvefinalist heeft echter geen moeite om dat toe te geven. ”Ik had het mis. Ik dacht dat ze niet kon meekomen met Ted Evetts. Hetzelfde dacht ik tegen Mensur Suljovic, maar ze bewees telkens het wel te kunnen.”

”Ik heb met haar demonstraties gedaan in Nederland en Duitsland en daar heeft ze zich goed laten zien. Mijn verwachting is dat ze degelijk zal gaan spelen, maar dat is niet genoeg om van Durrant te winnen. Het moet speciaal zijn. Ze moet hem scorend volgen en toeslaan wanneer Duzza zijn dubbels mist. Ik denk dat Durrant met 7-3 wint.”

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek