Gary Anderson en Mensur Suljovic waren op de World Matchplay de hoofdrolspelers van één van de meest memorabele finales ooit, dat zegt darts-analist Wayne Mardle.

De Schot en de Oostenrijker stonden tegenover elkaar in de finale van de World Matchplay. Anderson nam daarin een 17-13 voorsprong, maar Suljovic wist ijzersterk terug te komen tot 17-17. Een verlenging moest de beslissing brengen en deze werd met 21-19 gewonnen door ‘The Flying Scotsman’

Anderson gooide een gemiddelde van 101, terwijl Suljovic een moyenne van ruim 104 punten per beurt liet noteren. Beide spelers wierpen daarnaast ook veertien maximale scores. Mardle was lovend na afloop van de finale.

”Het niveau was fantastisch. Aan het einde van de partij leek niemand meer te kunnen missen. Het was geweldig om te zien en ze toonden elkaar veel respect, bijvoorbeeld toen Gary een Mensur-sjaal in ontvangst nam.”

”Deze finale was één van de meest memorabele ooit op de World Matchplay. Ik zou deze partij wel vijf of zes keer terug kunnen kijken”, vertelde de voormalig WK-halvefinalist. Mardle had wel medelijden met Anderson toen een matchdart van de Schot uit de bullseye stuiterde.

”Als dat zijn enige matchdart zou zijn geweest, dan was dat heel sneu voor Gary. Maar hij was mentaal sterk genoeg en hield zijn hoofd erbij.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek