Wayne Mardle heeft genoten van de ontmoeting tussen Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld in Ahoy Rotterdam. De hoge verwachting van deze partij is volgens ‘Hawaii 501’ volledig ingelost.

De Nederlandse ontmoeting in de Premier League Darts werd met 7-5 gewonnen door Van Barneveld. ‘Barney’ pakte in totaal vier punten in Rotterdam, terwijl Van Gerwen tegen twee nederlagen aanliep.

”Het was een geweldige partij”, concludeerde Mardle. ”Van Gerwen speelde niet best en toch, op een gegeven moment, gooide hij 105 gemiddeld. Michael zag er zenuwachtig uit en gooide toch 105 gemiddeld. Zo goed is hij dus.”

”Raymond stond er op de belangrijke momenten. Zodra het moest, miste Van Barneveld niets. Raymond miste dubbels in de legs die hij uiteindelijk wel won. De 64 finish om de eerste leg te pakken en de 68 check-out om de partij te beëindigen waren fantastisch.”

”Het respect dat Michael toonde voorafgaand aan de laatste leg, kon mij goed bekoren. Hij stak zijn hand uit, terwijl hij wist dat Raymond alle kaarten in handen had. Dat was klasse van hem, er is veel respect tussen deze twee spelers.”

”Raymond moest winnen en dat wist hij. Om kans te maken op de play-offs, dan moet hij zijn wedstrijden blijven winnen. Dat is de enige manier om nog de laatste vier te bereiken.”

Pieter Verbeek/PV-Darts

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek