Wayne Mardle vindt dat Peter Wright zichzelf moet afvragen of hij wel goed genoeg is om grote finales te winnen. In de finale van de World Grand Prix werd ‘Snakebite’ opnieuw verslagen door zijn kwelgeest Michael van Gerwen.

Van Gerwen gooide ver onder zijn kunnen, gooide zelfs onder de tachtig gemiddeld na drie sets, maar toch wist Wright daar niet van te profiteren. Vanaf 2-2 nam ‘Mighty Mike’ het initiatief en won de Brabander met 5-2 in sets.

Wright had in 2018 al drie keer op televisie gewonnen van zijn Nederlandse rivaal, echter werden de vijf onderlinge ontmoetingen in major-finales allemaal gewonnen door Van Gerwen. Dat was nu niet anders, ondanks dat er op z’n minst kansen lagen voor de Schot.

”Peter Wright klonk erg hopeloos na de finale, hij moet zichzelf weer zien op te rapen”, is het devies van Mardle. ”Hij is geen opvulling, daar is hij te goed voor.”

De Schot wist in zijn carrière slechts één major te winnen, op de UK Open in 2017. Toen Sky Sports aan Mardle vroeg of Wright in staat is om daar nog wat majors aan toe te voegen, twijfelde de dartsanalist.

”Ik dacht altijd dat Peter Wright daar goed genoeg voor is. Maar op de World Grand Prix heeft hij een gouden mogelijkheid vergooid. Michael van Gerwen won een set met 73 gemiddeld, dat mag je niet laten gebeuren als de nummer twee van de wereld zijnde. Dat moet erg pijn doen bij hem.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek