Wayne Mardle was afgelopen weekend te gast op het demonstratietornooi Kings of Darts. De Engelsman liet zien dat hij het publiek nog altijd uitstekend kan vermaken.

Bij een 180-worp rent Mardle de hele zaal rond, tot groot jolijt van het aanwezig publiek. “Dat is mijn manier om mijn passie voor het darten te laten zien. Ik hou ervan om het publiek er bij te betrekken”, vertelde de vijfvoudig WK-halvefinalist aan Sportnieuws.

Mardle gaf tijdens het demonstratietornooi ook zijn duidelijke mening over wie nu de beste aller tijden is. “Voor mij is er geen twijfel mogelijk, dat is zeer duidelijk Michael Van Gerwen. Nee, niet Taylor, Van Gerwen vind ik nog een klasse sterker. Ik hoor dat zijn ambitie is om zes keer wereldkampioen te worden, volgens mij gaat hij daar ook in slagen.”

Volgende maand is ‘Hawaii 501’ ook te gast op het afscheid van Raymond van Barneveld. “Ik vind het een hele eer dat ik daarop uitgenodigd ben. Raymond en ik zijn al jaren bevriend, ik heb dus geen moment getwijfeld om mijn aanwezigheid te bevestigen. Dat darts momenteel zo populair is in grote delen van Europa is in grote mate te danken aan Raymond. Hij is een echt icoon van de dartssport en mensen zullen binnen vijftig jaar nog steeds over hem spreken.”

Tags: ,

Author: Bram Coenen