Zondagmiddag treffen Michael van Gerwen en Gerwyn Price elkaar in de halve eindstrijd op de Grand Slam of Darts. Darts-analist Wayne Mardle blikt vooruit.

De voormalig major-finalist is lovend over de huidige vorm van Mighty Mike. Mardle ziet geen zwaktes in het spel van Van Gerwen en was onder de indruk van diens prestatie in de kwartfinale. Bij de laatste acht werd tweevoudig Adrian Lewis eenvoudig met 16-6 aan de kant geschoven.

”Zijn er zwaktes in het spel van Michael? Nee. Hij legde Adrian Lewis al vroeg zijn wil op. Zelfs toen Adrian 180’ers begon te gooien, was het niet genoeg. Michael oogde erg kalm en zeer geconcentreerd voor een groot gedeelte van zijn kwartfinale.”

Mardle sluit een zege voor Price niet uit, ondanks dat The Iceman nog altijd op zijn eerste zege op de Nederlander wacht. ”Gerwyn speelt beter tegen Van Gerwen dan tegen andere tegenstanders. Hij heeft nog geen overwinning geboekt, maar is dichtbij gekomen. Ik weet zeker dat het hem ooit gaat lukken. Gerwyn kan zeker van Michael winnen, maar als Michael van Gerwen goed speelt dan komt niemand in zijn buurt.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek