Michael van Gerwen kende na het winnen van de Premier League Darts een flinke vormdip. Zo bleef Mighty Mike drie maanden zonder PDC-titel en wierp hij zestien duels op rij een gemiddelde van onder de honderd.

In augustus rekende Van Gerwen af met deze negatieve reeksen. De Vlijmenaar won de World Series-toernooien in Melbourne en Hamilton. In een interview met Live Darts blikte darts-analist Wayne Mardle terug op de mindere periode van de nummer één van de wereld. Vooral het groeiende geloof bij zijn concurrentie op een goed resultaat speelde daarin een grote rol, zo denkt de voormalig major-finalist.

”Ze begonnen te denken dat hij makkelijker te verslaan was, daar begon het mee. Dat Michael minder toernooien won, was het probleem niet. Het ging om de manier waarop hij speelde, dat was matig.”

”Zodra Michael niet de helft van de toernooien wint die hij speelt, wordt dat gezien als een vormdip. Er lopen zoveel goede spelers rond, maar Van Gerwen is nog steeds de te kloppen man. Hopelijk komt er een moment dat alle topspelers in topvorm zijn, dan kunnen we een hoop mooie momenten verwachten.”

Pieter Verbeek/PV-Darts

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek