Wayne Mardle denkt dat de PDC en uitzender Sky Sports een grote fout maken wanneer Raymond van Barneveld geen uitnodiging krijgt voor de Premier League Darts 2019.

Van Barneveld neemt eind 2019 afscheid van het PDC-circuit, waardoor ‘Barney’ nog maar één keer kan meedoen aan de Premier League Darts. Sinds zijn overstap van de BDO naar de PDC, deed de 51-jarige Hagenaar elk jaar mee aan de beste dartscompetitie ter wereld.

Darts-analist Mardle, zelf ook voormalig deelnemer aan de Premier League, vindt dat Van Barneveld recht heeft op een laatste deelname, ondanks het feit dat succes is uitgebleven dit seizoen.

”Alles draait om het vullen van stoeltjes en dartszalen”, legt de Engelsman uit aan Live Darts. ”Mensen kijken toch liever naar Raymond van Barneveld dan bijvoorbeeld Jamie Lewis. Ik heb een mededeling voor mensen die vinden dat Raymond niks heeft gedaan de afgelopen jaren.”

”Hij heeft vijf wereldtitels, de Premier League en Grand Slam of Darts gewonnen. Hij heeft het dartslandschap in Europa veranderd, maar verder heeft hij absoluut niks gepresteerd”, klinkt het cynisch bij Mardle. ”Indien hij geen uitnodiging krijgt, laten de PDC en Sky Sports een enorme kans liggen.”

Michael van Gerwen denkt overigens dat het wel goedkomt met een wildcard voor Van Barneveld. De 29-jarige Brabander noemde het slim van zijn landgenoot dat hij zijn afscheid in een vroeg stadium aankondigde.

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek