Wayne Mardle heeft Michael van Gerwen geprezen vanwege zijn eerlijkheid tijdens interviews. De nummer één van de wereld won dit jaar al vijf toernooien, waaronder de Masters. Daarnaast heeft ‘Mighty Mike’ een voorsprong van ruim een miljoen pond op Peter Wright op de wereldranglijst.

”Ik heb veel tijd voor Van Gerwen”, zegt Mardle in gesprek met Sky Sports. ”Hij is altijd heel erg eerlijk, draait er niet om heen. Sommige spelers, zoals Michael Smith en Simon Whitlock, zijn altijd heel stipt bezig met hun trainingen. Ze zijn niet geïnteresseerd in een dag vrij, ze vinden altijd tijd om te oefenen.”

 

”Van Gerwen zegt dat hij niet hoeft te trainen, omdat hij genoeg wedstrijden speelt. Dat was een eerlijk antwoord van hem. Misschien is dat waarom hij altijd vol agressie op het podium staat. Hij komt zichzelf niet tegen op het oefenbord, raakt niet vermoeid en houdt zichzelf fris. Je moet agressief blijven.”

De 28-jarige Brabander heeft dit jaar drie toernooien gemist. De tweevoudig wereldkampioen koos ervoor om de laatste drie UK Open Qualifiers over te slaan, omdat plaatsing voor het eindtoernooi al binnen was. Desondanks heeft Mardle bewondering voor Van Gerwen’s honger om toernooien te winnen.

”We weten dat hij een jongeman is, die de dartswereld aan zijn voeten heeft. Je moet gemotiveerd blijven om dat vol te houden. Ik vroeg hem wat hij ervan vond dat andere spelers toernooien winnen, wanneer hij afwezig is. Hij zei: ‘hoe heeft hij dat gewonnen? Dat zou niet gebeuren als ik ook was geweest.’ Dus zelfs als Van Gerwen er niet is, denkt hij aan toernooien winnen. Die man is geweldig”, spreekt Mardle lovend over de Nederlander.

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek