Wayne Mardle kijkt voor het laatst dit seizoen in zijn glazen bol om de aankomende speelavond van de Premier League Darts te voorspellen. ‘Hawaii 501’ heeft in gesprek met Sky Sports vooral één wens. ”Ik wil de beste twee darters ter wereld tegenover elkaar, dat zijn Michael van Gerwen en Gary Anderson.”

De Engelsman verwacht dat Van Gerwen in ieder geval met een ruime overwinning naar de finale gaat. Om de eindstrijd te halen, moet ‘Mighty Mike’ allereerst langs regerend wereldkampioen Rob Cross.

”Michael is te goed voor Rob. Wellicht kan hij een aantal legs bijbenen, maar ik zie Michael gewoonweg niet verliezen. Van Gerwen gaat met 10-5 winnen. Door twee keer met 7-2 van Cross te winnen in de competitie, heeft Michael de nederlaag op het WK weggedrukt.”

Voor Gary wordt het lastiger om de finale te bereiken, zo denkt Mardle. ”Gary is de minst constante speler van de vier halve finalisten. Maar hij heeft genoeg punten en dat is het belangrijkst. Het wordt niet gemakkelijk, maar Gary trekt de zege met 10-7 naar zich toe.”

Volgens het script van Mardle zouden dan ‘Mighty Mike’ en ‘The Flying Scotsman’ tegenover elkaar staan in de finale. De voormalig Premier League-deelnemer twijfelt echter niet over de uitkomst.

”De score kan alle kanten opvallen, maar ik zie Michael niet verslagen worden. Dat idee had ik ook bij Phil Taylor in zijn beste dagen. Gary gaat wel in de buurt komen, maar Michael maakt op het einde het verschil. Van Gerwen gaat met 11-7 winnen, nadat Gary 170 op de bullseye mist.”

Tags: | | |

Schrijver: Pieter Verbeek