Het verschil in de Premier League Darts tussen de nummers één en acht na drie speelrondes is slechts twee punten.

Glen Durrant voert de Premier League-ranglijst aan met vijf punten. Michael van Gerwen en Nathan Aspinall volgen daarachter met vier punten. Michael Smith Rob Cross, Gerwyn Price, Peter Wright en Gary Anderson hebben vooralsnog drie punten verzameld. Alleen Daryl Gurney heeft een gaatje moeten laten met slechts één punt uit drie duels.

Volgens darts-analist Wayne Mardle kan deze jaargang van de Premier League één van de spannendste edities ooit worden, zo vertelt hij in een analyse tegenover Sky Sports.

”Ik kijk naar de programma’s, elke week. Het is zo moeilijk om alles te voorspellen. Je hebt bijvoorbeeld Daryl Gurney, die zijn eerste twee duels verloor en niet goed speelde. Vervolgens pakte hij een zeer verdiend punt tegen Gerwyn Price. Michael van Gerwen is te verslaan. Dat wisten we al, maar nu hebben we dat ook gezien”, doelt Mardle op de nederlaag van Van Gerwen tegen Nathan Aspinall in Cardiff.

”Trek de kwaliteiten van Glen Durrant ook niet in twijfel. Tegen Sherrock kon hij geen dubbel raken en een week later tegen Gary Anderson was hij dodelijk op de finishes. Het is enorm lastig om te voorspellen wie er uitgeschakeld gaat worden en wie de play-offs halen.”

”Veel spelers gaan op een gelijk puntenaantal eindigen. Vier of vijf spelers zouden in de laatste weken nog kunnen degraderen. Hetzelfde gaat gebeuren richting de play-offs. Deze editie is wellicht de spannendste ooit.”

Tags:

Author: Pieter Verbeek