In een rubriek op de website van Sky Sports blikt Wayne Mardle wekelijks vooruit op de aankomende wedstrijden in de Premier League Darts.

Ditmaal laat Mardle zijn blik schijnen op de dertiende speelronde van de Premier League Darts. De darts-analist keek onder meer vooruit naar de ontmoeting tussen Rob Cross en Gerwyn Price, de nummers twee en vier in de competitie.

”Price boekte vorige week een geweldig resultaat door te winnen van Smith. Dat had ik niet verwacht, maar het is hem wel gelukt. Gerwyn begon niet goed, maar op een gegeven moment begon het fantastisch te lopen”, blikte Mardle terug op de vorige wedstrijd van ‘The Iceman’.

”Rob is voor mij één van de drie kanshebbers voor de eindzege, naast Michael van Gerwen en James Wade. Price zal ongetwijfeld enkele fantastische legs gooien. Zelfs als hij minder speelt, ziet het er nog goed uit, hij is nu echt een topdarter geworden.”

Ondanks de progressie van de Welshman ligt de favorietenrol volgens ‘Hawaii 501’ bij Cross. ”Ik verwacht dat Rob met 8-5 wint. Maar voor Price staat er meer op het spel. Hij heeft een zege nodig.”

Klik hier voor meer informatie over de Premier League Darts, waaronder de verdeling van het prijzengeld.

Steve Welsh/PDC

Foto: Steve Welsh/PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek