Wayne Mardle, al jarenlang actief als dartsanalyticus voor Sky Sports, pleit voor het toelaten van coaches tijdens de commerciële onderbrekingen van grote toernooien.

Mardle hield zich de voorbije jaren zelf al regelmatig bezig met het coachen van topspelers zoals Raymond Van Barneveld, Kim Huybrechts en Devon Peterson. “Ik denk dat het nuttig zou zijn als de PDC tijdens de commerciële onderbrekingen van wedstrijden telkens iemand van het begeleidingsteam van de spelers zou toelaten”, aldus ‘Hawaii 501’ in gesprek met Josh Dartistry.

“Zij kunnen dan uitleggen wat de speler in kwestie fout doet, zelf zie je dat immers niet altijd”, vervolgt hij. “Dat kan iets simpel zijn zoals sneller of trager gooien, gewoon iemand die je op je fouten wijst.”

“Volgens mij kan dat een nieuwe dimensie aan het darten geven”, aldus Mardle. “In wedstrijden waarin alles goed gaat zal je dat misschien niet nodig hebben, maar in andere wedstrijden begin je misschien net te panikeren. Dan kan het bijzonder nuttig zijn als er iemand tot bij jou komt om je te helpen.”

Pieter Verbeek/PV-Darts

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Tags:

Author: Bram Coenen