Mark Webster heeft zichzelf voor dit jaar ten doel gesteld om te proberen zijn PDC Tour Card te behouden. Wanneer ‘The Spider’ in januari 2020 niet meer in de top-64 van de wereldranglijst staat, dan verliest hij zijn Tour Card.

Momenteel is de voormalig Lakeside-kampioen afgezakt naar de 61ste plaats. Onlangs kende Webster een kleine opleving door de laatste zestien van de Austrian Darts Open te bereiken. Het was de eerste keer in bijna een jaar tijd dat ‘Webby’ in de achtste finales van een PDC-toernooi stond.

De Welshman vertelt in gesprek met The Darts Show dat hij zichzelf de afgelopen jaren te veel onder druk heeft gezet. Dit is ten koste gegaan van zijn eigen spel, waardoor hij heeft besloten om zijn ambities bij te stellen.

”Ik heb geprobeerd om de druk eraf te halen. Vorig jaar was ik bezig met het kwalificeren voor de World Matchplay, World Grand Prix en Grand Slam of Darts, maar nu wil ik gewoon proberen mijn Tour Card te behouden. Ik denk dat ik genoeg heb aan het bereiken van de tweede ronde van WK Darts, als ik mij daarvoor plaats.”

”In het verleden heb ik mezelf te veel druk opgelegd, nu wil ik gewoon met een relaxed gevoel de rest van het seizoen afwerken. Als het niet lukt, dan lukt het niet. Hopelijk kan ik dan televisiewerk voor Sky Sports blijven doen.”

Tijdens het afgelopen wereldkampioenschap was Webster voor het eerst in zijn carrière niet als speler actief. Toch was de linkshandige darter geregeld in Alexandra Palace te vinden vanwege zijn televisiewerk voor de Britse sportzender Sky Sports.

”Ik heb erg genoten van dat werk. Soms wellicht iets te veel, maar het is goed om bij het darten betrokken te blijven. Het is leuk om met mensen (Wayne Mardle en John Part, red.) op te trekken die je normaliter niet ziet. Ik maak nog steeds onderdeel uit van de sport. Ik was al fan van darten voordat ik het zelf speelde. Het is voor mij prima als ik dit werk kan blijven doen.”

Tags:

Author: Pieter Verbeek