Chris Mason twijfelt of de BDO nog toekomst heeft. Volgens hem wordt de British Darts Organisation geleid door mensen die daar incapabel voor zijn.

Mason, tweevoudig halvefinalist op de Lakeside, heeft veel kritiek op het huidige BDO-bestuur na een paar blunders vanuit de organisatie. De World Masters liep uit op een fiasco door problemen met de loting. Er waren nep namen toegevoegd aan de loting, terwijl internationale qualifiers niet waren opgenomen in het deelnemersveld.

Daarnaast circuleerde er een contract op social media, die spelers moesten ondertekenen. In dat contract stond dat spelers niet aan het PDC WK én het BDO-wereldkampioenschap konden deelnemen. Bovendien ging het gerucht dat voorzitter Des Jacklin in januari zou aftreden, maar laatstgenoemde heeft dat ontkend.

Volgens Mason is het grootste probleem dat Jacklin weinig ervaring heeft met het leiden van een organisatie. ”De intenties van Des zijn goed. Hij is een dartsfan, houdt van de BDO, maar zijn achtergrond heeft niks te maken met deze industrie”, vertelt The Mace aan Live Darts.

”Je hebt iemand nodig die nieuwe bedrijven kan aanspreken om nieuwe sponsordeals te sluiten en speellocaties te vinden. Daar hebben ze allemaal nooit aan gedacht. Ik vrees voor de toekomst van de BDO. Zeker omdat een onafhankelijke promoter een evenement wil organiseren op de Lakeside. Dat kan het doodvonnis betekenen van de bond.”

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek