Mark McGeeney heeft in de vierde kraker van de dag op het BDO WK afgerekend met Wayne Warren. Na wederom negen bloedstollende sets was nummer één van de BDO met 5-4 te sterk.

De eerste twee sets van de partij werden gelijk verdeeld over beide spelers. Vervolgens was het echter Warren die het initiatief overnam. De Welshman, wederom aangemoedigd door zijn fanatieke aanhang, pakte sets drie en vier en kwam zo met 3-1 voor.

McGeeney liet echter zien waarom hij als eerste gerankt is op de BDO-wereldranglijst. ‘The Gladiator’ pakte set vijf, en liet vervolgens een 154-finish noteren om de stand weer helemaal gelijk te trekken.

Warren pakte een nieuwe voorsprong (4-3), maar een gemiste single 20 voorkwam dat hij een matchdart kreeg in de achtste set. McGeeney profiteerde en zorgde er daarmee voor dat ook de vierde partij van de dag tot het maximale aantal sets ging.

Daarin was een tiebreak noodzakelijk. Warren miste twee pijlen op 2-2, en dat was een klap die hij niet meer te boven zou komen. De Engelsman plaatste een cruciale break, en met een rake dubbel acht stond hij in de halve finale.

Daarmee kwam een einde aan een toch wel legendarische dag op Lakeside, waarin alle vier de kwartfinales naar een beslissende negende set gingen. De laatste keer dat alle duels bij de laatste acht een ‘decider’ nodig hadden was in 1991.

McGeeney liet een gemiddelde noteren van 91,47. In de halve finale neemt hij het op tegen de Duitse qualifier Michael Unterbuchner.

Via deze link is de verdeling van het prijzengeld te vinden. Bekijk hier het toernooischema van Lakeside.

Tags: | |

Schrijver: Bart Timmer