Na een aantal succesvolle jaren bij de BDO maakte Mark McGeeney begin dit jaar de overstap naar de PDC. ‘The Gladiator’ won al op de tweede dag van de Q-School zijn Tour Card.

In gesprek met theauthorhenrycheal verklaart McGeeney over zijn beweegredenen om over te stappen naar de PDC. ”Ik was de nummer één bij de BDO, maar het voelde voor mij alsof ik de nummer 129 van de wereld was. Er stonden 128 PDC Tour Card-houders boven mij.”

”Als je de beste wil worden, dan moet je ook wekelijks tegen de beste spelers spelen. Dat is wat ik nu doe. Er was altijd een hoger doel en dat was de PDC.”

Evert Zomer

Foto: Evert Zomer

Na zijn intrede op het Pro Tour-circuit heeft de voormalig Lakeside-finalist zich voor de lange termijn een aantal doelen gesteld. De opdracht is echter makkelijker gezegd dan gedaan.

”Het doel is om zoveel mogelijk wedstrijden te winnen, zodat ik zoveel mogelijk televisietoernooien speel. Daarnaast droom ik ervan om nummer één bij de PDC te worden.”

”Vooralsnog heb ik degelijk gepresteerd dit seizoen, het was niet spectaculair. Ik verwacht meer van mijzelf. Ik moest aan een aantal dingen wennen, maar het gaat best redelijk. Naar mijn verwachting ga ik volgend seizoen snel stappen maken op de wereldranglijst.”

Tags:

Author: Pieter Verbeek