Kyle McKinstry was dinsdag met 3-2 in sets te sterk voor Chris Landman.. In de tweede ronde treft hij de Canadees David Cameron die verrassend Gary Robson uitschakelde.

McKinstry verloor vorig jaar in de eerste ronde met 3-2 van Richard Veenstra, hij was dan ook opgelucht dat hij dit jaar wel kon zegevieren na een bijzonder spannende match. “Het voelde aan alsof ik de hele wedstrijd moest achtervolgen. Bij 1-0 achter in de vijfde set stond Chris op een dubbel en toen wist ik 133 uit te gooien, daarmee keerde de wedstrijd plots in mijn voordeel.”

“Ik ben vooral opgelucht dat ik een match gewonnen heb op dit legendarisch podium. Hier hebben alle grootheden uit de dartssport toch gespeeld, als je dan kan zeggen dat je hier ook een wedstrijd gewonnen hebt is dat toch heel wat!”

‘The Village Man’ treft in de volgende ronde Cameron, die verbazend makkelijk voorbij Gary Robson wist te komen. “Ik weet alvast wat mij te doen staat de komende dagen, dat is veel trainen en vooral op mijn dubbels want die waren niet goed genoeg tegen Landman. Wil ik ver geraken in het toernooi, is dat vooral een werkpunt.”

Klik hier voor meer informatie over BDO Lakeside 2019, waaronder het toernooischema en de verdeling van het prijzengeld.

David Gill/DG Media

Foto: David Gill/DG Media

Tags: |

Schrijver: Bram Coenen