Ruim honderd deelnemers hebben zich al aangemeld voor het openingsweekend van de Aziatische Pro Tour. Dit circuit is sinds dit jaar opgezet door de PDC.

Bekende Aziatische namen als Seigo Asada, Kai Fan Leung, Paul Lim, Haruki Muramatsu, Keita Ono en Yuki Yamada staan op de deelnemerslijst van de eerste twee Pro Tour-toernooien.

In totaal wordt er op zes verschillende locaties gespeeld. In elke speelstad worden twee Pro Tour-toernooien afgewerkt. Vijf van de zes locaties zijn al bekend. De Aziatische Tour brengt in ieder geval een bezoek aan Seoul (Zuid-Korea), Macau (China), Kuala Lumpur (Maleisië), Kobe (Japan) en Taiwan.

Per toernooi wordt tienduizend dollar aan prijzengeld verdeeld. De winnaar krijgt 3600 dollar, het bereiken van de laatste 32 levert vooralsnog 70 dollar op. Met het verzamelde prijzengeld wordt vervolgens een ranglijst gevormd. Deze ranking wordt door de PDC gebruikt om wildcards uit te delen voor de World Cup of Darts en de Shanghai Darts Masters.

Het eerste Pro Tour-weekend wordt op 10 en 11 maart in Seoul gespeeld. Scheidsrechter Russ Bray is bij de toernooien aanwezig om het evenement te begeleiden. Bekende Aziatische spelers als Paul Lim, Haruki Muramatsu, Royden Lam en Keita Ono mogen aan dit circuit meedoen.

Lam is momenteel de enige speler die in het bezit is van een PDC Tour Card. De darter uit Hong Kong mag in Europa ook aan de Pro- en Euro Tour-toernooien meedoen.

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek