Cameron Menzies verliet het podium van de Grand Slam of Darts in tranen na zijn nederlaag tegen Berry van Peer. Bij zijn debuut op Lakeside hoopt Menzies op tranen van geluk.

De Schot maakte in november zijn debuut op de Grand Slam of Darts, waar hij in zijn eerste duel verloor van idool Gary Anderson. Menzies won vervolgens zijn tweede poulewedstrijd verrassend van Simon Whitlock.

In de beslissende poulewedstrijd verloor Menzies na het missen van een handje vol matchdarts van Van Peer. Laatstgenoemde stal de harten van het dartspubliek door ondanks zijn darteritus de laatste zestien van het toernooi te halen.

”Het was een achtbaan van een emoties”, vertelt Menzies in gesprek met The Sun. ”Om tegen Gary te spelen was geweldig. Daarna won ik van Simon, maar verloor ik mijn laatste groepswedstrijd na een moeilijk duel. Dat kon ik lastig verwerken.”

”De partij duel tegen Berry was de moeilijkste uit mijn carrière. Het liep prima bij hem in de oefenruimte, maar de darteritus kwam terug tijdens ons duel. Dat had ook effect op mijn eigen spel. We waren beide in tranen na afloop en heeft een tijd geduurd alvorens ik daar over heen was.”

Screenshot: Live Darts

Screenshot: Live Darts

Nu wacht een eerste opwachting op Lakeside voor Menzies. In de eerste ronde speelt de 28-jarige Schot tegen Conan Whitehead, de nummer 21 van de BDO-ranking. De wedstrijd tussen Menzies en Whitehead staat voor dinsdagavond 9 januari op het programma.

”Ik kan voortborduren op mijn prestaties van de Grand Slam. Ik had het daar beter kunnen doen en de knock-outfase moeten bereiken en dat heeft mij geïrriteerd.”

”Dit is echter een nieuwe kans om te laten zien wat ik kan. Conan is een goede speler en ik zal scherp moeten zijn. Hopelijk verlaat ik ditmaal het podium met tranen van geluk.”

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek