Sinds afgelopen maandag kent Ron Meulenkamp zijn tegenstander voor het aankomende WK Darts. The Bomb treft debutant Ben Robb in de eerste ronde.

Veel weet Meulenkamp niet over zijn Nieuw-Zeelandse tegenstander, zo bleek uit zijn reactie tegenover RTL7darts. ”Kort en krachtig: geen idee. Ik weet dat die World Series heeft gespeeld en de Australische Tour heeft gedaan. Dus ik denk dat hij wel serieus kan darten en het een geduchte tegenstander zal worden.

Robb debuteerde eerder dit jaar op het World Series-circuit en wist tijdens de New Zealand Darts Masters verrassend van Simon Whitlock te winnen. Een prestatie die telt en de Flevolander rekent dus zeker niet op een makkie richting de tweede ronde. ”De tijden van walk-overs zijn zeker voorbij”, beaamde hij.

Bij winst op de Nieuw-Zeelander speelt Meulenkamp in de tweede ronde tegen Chris Dobey. De 31-jarige darter hoopt op een duel met Hollywood, die onlangs de halve eindstrijd haalde op de Players Championship Finals. ”In het verleden heb ik mooie gevechten gehad met Dobey. Ik kijk daar dus zeker naar uit, mocht het zover komen. Dat kan hartstikke mooi worden.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek