De Brabantse darter Michael van Gerwen nam onlangs deel aan het Darts Gala in Europa-Park. Samen met vier andere beroemde darters – Phil Taylor, Peter Wright, Max Hopp en Wayne Mardle – vermaakte hij het publiek met diverse dartkunsten, waaronder speciale worpen. Voorafgaand aan dit dart-evenement maakt hij kennis met Duitslands grootste attractiepark.

Het was de eerste keer dat Michael van Gerwen Europa-Park bezocht. De directie van het attractiepark stelde de darters graag in de gelegenheid om een aantal attracties te doen. Van Gerwen: “Dat sla ik natuurlijk niet af.” Zijn eerste indruk is heel positief. “Wat een groot en schoon attractiepark is dit, met veel knallers.” Met deze term doelt Van Gerwen op de achtbanen die hij bezocht. Europa-Park heeft er in totaal maar liefst 13: van hout en van staal, en waterachtbanen.

Favoriet

Van Gerwen stapte in de Euro-Mir, Wodan, blue fire en Silver Star. Wodan, de houten achtbaan met een topsnelheid van 100 km per uur, was zijn favoriet. Van Gerwen: “Deze houten achtbaan is zeg maar drie keer beter dan Joris en de Draak; een andere houten achtbaan die ik ken.” Een dergelijke reactie wordt vaker gehoord. Europa-Park staat bekend om zijn vele spectaculaire achtbanen en produceert deze in een eigen bedrijf. Dit bedrijf, Mack Rides, hoort bij de vijf grootste achtbaanbouwers ter wereld. De nieuwste achtbanen komen meestal het eerst in Europa-Park te staan.

Zomeropening

Naar verwachting blijft het niet bij één bezoekje aan Europa-Park. Van Gerwen: “Ik heb een hele leuke tijd gehad en kom 100% zeker nog een keer terug met mijn familie.” Dat kan al binnenkort, want Europa-Park opent op 28 maart 2020 weer zijn deuren voor de zomeropening (t/m 8 november 2020). Wellicht kan hij dan ook een bezoek brengen aan Waterwereld Rulantica, het nieuwe indoor waterpark van Europa-Park met 25 waterattracties voor jong en oud.

Foto: Europa Park

Tags:

Author: Pieter Verbeek