Scott Mitchell gaat later deze week meedoen aan de PDC Q-School. Het wordt de eerste keer dat Scotty Dog gaat proberen een Tour Card te winnen.

Lang bleef Mitchell loyaal aan de BDO, maar problemen binnen de bond hebben zijn gedachte doen veranderen. Door geldproblemen is de toekomst van de British Darts Organisation in gevaar. Een stap richting Q-School is mogelijk noodzakelijk om zijn carrière voort te zetten.

”Het is jammer. Ik houd van de BDO, het heeft mij gemaakt. De bond is in zwaar weer en sommige spelers moeten een stap maken die ze niet eerder hebben gemaakt”, doelt de Engelsman in gesprek met Live Darts op de Q-School.

”Ik ga het proberen op de Q-School en het lijkt erop dat het daar druk gaat worden. Het is iets wat ik wil ervaren. Ik ben nu 49 jaar en ik wil later geen spijt krijgen als ik het niet heb gedaan. Als ik geen Tour Card win, prima. Als ik er wel één win, geweldig. Als ik het niet doe, zou het voelen als een ontbrekend puzzelstukje in mijn carrière.”

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek