Afgelopen weekend waren darters in Tsjechië te vinden. Scott Mitchell en Corrine Hammond hebben de titels gepakt van de Tsjechië Open 2017. Een dag eerder wonnen Krzysztof Ratajski en Helene Sundelin het opwarmtoernooi.

Scott Mitchell bereikte de finale door in de halve finale af te rekenen met Derk Telnekes met 5-4. Een ronde eerder won Telnekes nog ruim met 4-0 van Jeffrey Sparidaans. In de finale trof Mitchell Martin Philips uit Wales en hij won met 6-3. Corrine Hammond trakteerde Trina Gulliver op een whitewash in de finale: het werd 5-0. Gulliver won in de kwartfinale nog nipt van Aileen de Graaf, die op haart beurt Lerena Rietbergen met 4-0 versloeg bij de laatste 16.

Een dag eerder deed Rietbergen al mee aan het meisjestoernooi. Daar haalde ze de finale, maar werd verslagen door Vivien Czipó uit Hongarije met 4-3. Bij de jongens haalden Marvin van Velzen en Wessel Nijman de halve finale. Zij werden daar echter beiden uitgeschakeld. Gergo Lakatos uit Hongarije ging met de zege aan de haal.

Het opwarmtoernooi van de mannen werd gewonnen door Krysztof Ratajski. Hij versloeg Maikel Verberk in de halve finale en was in de finale te sterk voor de Belg Christoff van de Wall. De Zweedse Helene Sundelin was de beste bij de vrouwen. In de eindstrijd versloeg ze de Duitse Christina Schuler. Op diezelfde dag werden ook de koppeltoernooien gespeeld. Het duo Whitehead/Wilson was bij de heren de beste, bij de dames wonnen Hedman en Dobromyslova. Het mixkoppeltoernooi werd gewonnen door Ratasjki en Podgorská.

Bron: NDBdarts

Tags: | |

Schrijver: Henno Lubbers