Scott Mitchell plaatste zich dinsdag vrij eenvoudig voor de tweede ronde na een 3-0 zege tegen de Serviër Oliver Ferenc.

Mitchell gaf op zijn perspraatje achteraf aan dat hij op zijn hoede was voor Ferenc nadat de Serviër in de voorronde de maat had genomen van Ryan Hogarth. “Ik vond dat hij een heel goed niveau haalde in die wedstrijd. Ook nu kon ik me weinig missers veroorloven want elke keer stond hij klaar om die af te straffen.”

‘Scotty Dog’ is trouwens opgetogen over de inbreng van de vele kwalificatiespelers op Lakeside. “Het niveau van de ‘qualifiers’ wordt elk jaar beter, ze zijn echt een toegevoegde waarde geworden in het deelnemersveld.

De 48-jarige Engelsman treft in de volgende ronde opnieuw een kwalificatiespeler in de persoon van de Pool Krzysztof Kciuk. “Weet je, ik ben een grote fan van Speedway-wedstrijden. Daarin zijn de Polen echt top, vooral door hun mentale kracht. Dat zie je ook in het darts bij spelers als Kciuk en zijn landgenoot Krzysztof Ratajski. Ik ben dus op mijn hoede.”

Mitchell, de wereldkampioen van 2015, heeft een wat speciale relatie met Lakeside. “Uiteraard blijft die titel in 2015 een absoluut hoogtepunt uit mijn carrière, maar ik heb hier ook al littekens opgelopen door matchen te verliezen die ik eigenlijk had moeten winnen. Ondanks al mijn ervaring blijft het toch moeilijker om hier te presteren dan op de gewone toernooien.”

Klik hier voor meer informatie over BDO Lakeside 2019, waaronder het toernooischema en de verdeling van het prijzengeld.

Evert Zomer

Foto: Evert Zomer

Tags: | |

Schrijver: Bram Coenen