Scott Mitchell nam donderdagmiddag makkelijk de maat van de Pool Krzysztof Kciuk. In de kwartfinales treft hij de Welshman Jim Williams.

‘Scotty Dog’ won uiteindelijk eenvoudig met 4-0 van Kciuk, toch haalde hij slechts een gemiddelde van iets meer dan 86. “Dit was één van mijn minst goede wedstrijden ooit op Lakeside”, aldus een eerlijke Mitchell op zijn perspraatje.

Mitchell beseft dan ook beter dan wie ooit dat het beter moet in de volgende ronde. “Uiteindelijk telt alleen de winst, het gemiddelde is bijkomstig. Al zal ik tegen Williams natuurlijk een stuk beter moeten gooien wil ik kans maken om te winnen.”

Tot slot had Mitchell ook nog mooie woorden voor zijn Poolse tegenstander. “Hij is een bijzonder sympathieke kerel en dat maakte het extra moeilijk om tegen hem te presteren. Ik ben er zeker van dat hij alleen nog maar beter wordt en in de toekomst een speler wordt om rekening mee te houden.”

Klik hier voor meer informatie over BDO Lakeside 2019, waaronder het toernooischema en de verdeling van het prijzengeld.

Chris Sargeant/Tip Top Pics

Foto: Chris Sargeant/Tip Top Pics

Tags: , ,

Author: Bram Coenen