Scott Mitchell wist zich woensdagavond dankzij een 4-0 zege tegen Michael Unterbuchner te plaatsen voor de kwartfinales. Toch vertelde die ruime zege niet het hele verhaal.

Mitchell besefte achteraf zeer goed dat de overwinning niet zo makkelijk was als de score laat uitschijnen. “Michael is een zeer goede speler, dat bewees hij vorig jaar nog door de halve finales te bereiken op het WK. Ik heb vandaag al mijn ervaring moeten gebruiken die ik opgebouwd heb in 25 jaar als darter. Gelukkig wist ik op de belangrijke momenten telkens mijn dubbels te raken, dat heeft vandaag het verschil gemaakt.”

‘Scotty Dog’ treft nu in Scott Waites een tweevoudig ex-wereldkampioen. “Scott is een fantastische speler en bovendien zijn wij goed bevriend met mekaar. Het wordt sowieso een moeilijke match maar de winnaar maakt een goede kans om wereldkampioen te worden.”

Mitchell kwam tot slot nog even terug op zijn vorige ronde tegen Leighton Bennett. “Dat was echt een bijzonder moeilijke wedstrijd. Het publiek stond, niet geheel onlogisch, volledig aan zijn kant. Hij was de underdog maar mensen vergeten wel eens dat hij slechts veertien jaar oud is maar wel al het niveau heeft van iemand van 35.”

Tags:

Author: Bram Coenen