Scott Mitchell wist onlangs een bijzonder record te verbreken tijdens de BDO British Internationals. ‘Scotty Dog’ gooide in één van zijn wedstrijden een gemiddelde van liefst 111.33.

Dat bleek het derde hoogste gemiddelde ooit te zijn tijdens dit toernooi én het hoogste gegooide moyenne ooit door een Engelsman tijdens de British Internationals. Mitchell is enorm trots op die prestatie, zo vertelt hij aan Bournemouth Echo.

”Dartslegendes als John Lowe, Eric Bristow, Keith Deller, Cliff Lazarenko, Bob Anderson, Glen Durrant en Martin Adams hebben in het verleden allemaal voor Engeland gespeeld op dit toernooi. Het is zeer speciaal dat ik dan boven deze namen sta.”

”Daarnaast vind het geweldig dat ik mijn veertigste internationale wedstrijd heb mogen spelen voor Engeland, dat is een andere mijlpaal voor mij. Na mijn eerste oproep had ik niet verwacht nog een andere uitnodiging te krijgen. Het dragen van een nationaal shirt voelt niet als een blijvend iets. Het voelt alsof je het shirt warm houdt voor de volgende generatie.”

Tijdens het drielandentoernooi nam Mitchell revanche voor zijn verloren wedstrijd tegen Jim Williams op de Lakeside. Ditmaal wist de voormalig Lakeside-kampioen van de Welshman te winnen.

Ook Ryan Hogarth werd verslagen, van wie hij verloor op de Dutch Open in februari. Deze overwinning leidde uiteindelijk tot een 7-5 zege op Schotland, waardoor het toernooi voor de derde keer op rij door Engeland werd gewonnen.

”Ik had twee lastige lotingen, maar wist deze wedstrijden te winnen. Bij het spelen voor je land ervaar je veel meer druk, dan wanneer je enkel voor jezelf speelt. Ik probeer gewoon de punten voor het team binnen te halen. Er was nog wel een persoonlijk succesje voor mij. Ik won de prijs voor speler van het toernooi, dat was een eerste keer voor mij.”

Tags:

Author: Pieter Verbeek