Peter Wright is wellicht voorlopig niet in staat om zijn kenmerkende dansje te doen tijdens zijn opkomst door een aanhoudende enkelblessure.

De Schotse darter raakte twee weken geleden geblesseerd aan zijn enkel tijdens het uitvoeren van zijn dansje. Wright kon zijn wedstrijd echter wel afwerken en behaalde met moeite een gelijkspel tegen Gary Anderson.

Ondertussen is de enkel nog niet genezen. ”De enkel is nog steeds zwak en helemaal ingepakt”, vertelt de wereldkampioen in gesprek met zijn dartsfabrikant Red Dragon Darts.

”Het is mijn eigen schuld. Vroeger brak ik mijn enkel, maar ik dacht ermee te kunnen darten. Ik wist destijds de finale van de Vauxhall Open Singles ermee te bereiken. Vervolgens kreeg ik te horen dat ik zes maanden lang met platen en schroeven in mijn enkel moest lopen als het niet goed was genezen.”

Wright kreeg toen gips aangelegd, maar besloot dit even later zelf te verwijderen. ”In bad knipte ik het gips eraf en vervolgens viel ik. Zodra ik op mijn enkel probeerde te steunen, deed het zeer. Sindsdien is het nooit meer goed geweest. Zeker wanneer het koud is, speelt mijn enkel weer op.”

Tags:

Author: Pieter Verbeek