Wanneer Raymond van Barneveld dinsdagavond zijn eerste ronde weet te winnen, dan wacht Kyle Anderson in de tweede ronde. ‘The Original’ won in zijn eerste partij met 3-1 in sets van Peter Jacques en put veel vertrouwen uit deze zege.

De Australiër kende een doorbraakseizoen met zijn eerste zege op de Pro Tour en een verrassende eindoverwinning op de Auckland Darts Masters. Op het WK Darts mikt Anderson dan ook op een plek in de kwartfinale.

”Ik heb naar het toernooischema gekeken en heb daarmee het vertrouwen dat ik op z’n minst de kwartfinale kan halen”, zegt Anderson zelfverzekerd.

”Ik ken mijn capaciteiten en mijn scoringskracht, maar mijn dubbels zijn altijd het probleem geweest. Maar nu begin ik ook mijn finishes goed te raken en daardoor kijken andere spelers anders naar mij en legt dat druk op ze.”

Ik heb altijd goed gescoord, maar ik miste in het verleden te veel dubbels. Dat bracht mijn gemiddelde naar beneden. Als je je dubbels niet raakt, dan win je niet.”

Tags:

Author: Pieter Verbeek