Zeven jaar geleden had Arron Monk zo’n beetje de dartswereld aan zijn voeten. Hij had zojuist Michael van Gerwen verslagen in de finale van het jeugdwereldkampioenschap.

Het contrast is groot wanneer je de carrières van beide spelers anno 2018 naast elkaar legt. Van Gerwen domineert de sport, terwijl Monk min of meer van de radar is verdwenen.

Echter is ‘Mad Monk’ terug op het PDC-circuit. De Engelsman heroverde in januari zijn Tour Card en heeft vorige week een contract getekend bij dartsfabrikant Red Dragon Darts.

”Ik dacht het zonder hard werken ook wel te redden”, geeft Monk in gesprek met zijn nieuwe sponsor toe. ”Daarnaast was ik een slechte verliezer, en reageerde ik daar slecht op. Ik behaalde geen resultaten en verdween van het toneel.”

”Ik ging verder met mijn gewone leven, darts kwam op het tweede plan terecht. Toen zag ik vorig jaar de opmars van Daryl Gurney en Rob Cross en kreeg ik het gevoel dat ik daar ook toe in staat zou moeten zijn.”

”Dat waren spelers die ik regelmatig versloeg in mijn jeugd. Zij behalen nu wel goede resultaten en ik vind dat ik dezelfde mogelijkheden als deze spelers heb. Ik heb alle topspelers van nu al eens verslagen.”

”Ik zeg niet dat ik ga presteren wat Michael (van Gerwen, red.) heeft laten zien. Hij is fenomenaal, maar ik kan meer dan ik heb laten zien. Merkwaardig genoeg heb ik een redelijk record tegen Michael. Van onze negen wedstrijden, won ik er twee. Maar ik zou er nu liever voor kiezen om hem te ontlopen.”

”Ik maakte de beslissing om op de Q-School te spelen en deze keuze heeft zich uitbetaald. Ik heb mijn Tour Card terug en ben herboren. Het is een tweede kans voor mij”, besloot Monk.

Pieter Verbeek/PV-Darts

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek