Ross Montgomery vindt dat de dartsbond BDO meer moet doen om de dartssport te promoten, anders zal de amateurlaag van de dartssport afgebrokkeld worden, dat stelt Montgomery in een interview met East Kilbride News.

De Schot deed in november voor het eerst mee aan de Grand Slam of Darts, georganiseerd door de rivaliserende dartsbond PDC, en dat heeft hem de ogen geopend. Montgomery realiseert zich nu wat voor fouten de BDO maakt, vooral de slechte promotie rond Lakeside 2018 zint hem niet.

”Door mijn deelname aan de Grand Slam, is mijn geloof in de BDO minder geworden. Ik heb gezien wat voor winst er allemaal behaald kan worden bij onze bond. Dat doen we niet en dat heeft mij aan het denken gezet.”

”De Grand Slam heeft mijn ogen geopend, ik weet nu hoe de sport geleid moet worden. We zijn geen professionals, maar we moeten wel zo behandeld worden.

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Montgomery weigert individuele personen aan te wijzen voor de achteruitgang van de BDO. De voormalig Dutch Open-winnaar zoekt de oorzaak bij de problemen binnen de bond.

”Je kan met vingers wijzen, maar je kan de schuld niet toeschuiven op één persoon. Een groep mensen zijn hier schuldig aan en ik denk dat de BDO op zijn einde is. We hebben een aantal bestuurders die de organisatie runnen, maar er is veel intern gekibbel. Dat helpt de duizenden spelers niet. Het brokkelt af, het spijt me om dat te moeten concluderen.”

‘The Boss’ komt met een voorbeeld over de huidige status van Lakeside om zijn standpunt kracht bij te zetten. ”De PDC domineert de dartswereld. Het is fantastisch voor de sport, maar de BDO boekt geen vooruitgang.”

”Lakeside heeft niet meer dezelfde prestige als vroeger. Ze zouden het toernooi meer moeten promoten, zoals de PDC doet met hun toernooien, maar dat gaat niet gebeuren. Niemand weet tegenwoordig wanneer Lakeside gespeeld wordt en waar het wordt uitgezonden. Iedereen zou dat moeten weten”, aldus Montgomery.

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek