Ross Montgomery windt er geen doekjes omheen wanneer hem wordt gevraagd om zijn optreden op de Lakeside te beschrijven. ”Absoluut schijt”, vertelt ‘The Boss’ aan Daily Record.

De 56-jarige Schot verloor in de eerste ronde van de Lakeside kansloos met 3-0 in sets van Scott Baker. Niet alleen de uitslag was slecht, ook het gemiddelde van Montgomery was niet goed getuige zijn moyenne van 79.30.

”Het was een slechte prestatie, zonder twijfel. De voorbereiding ging goed, had niet te veel geoefend en voelde mij prima in aanloop naar de partij. Maar zodra ik het podium op kwam, was het absoluut schijt, heb er geen andere woorden voor.”

In tegenstelling tot negentien andere Lakeside-deelnemers, is Montgomery niet afgereisd naar de Q-School. Tijdens dit evenement kunnen spelers een Tour Card winnen voor het PDC-circuit. De Schot heeft nog geen ambitie om over te stappen naar de andere bond.

”Ik heb nog veel internationale doelen die ik wil verwezenlijken, dus daarom ga ik niet naar Q-School. Uiteraard wens ik iedereen succes die wel is gegaan, maar ik wil voor mijn land blijven spelen. Ik heb tijdens internationale toernooien de meeste duels namens Schotland gewonnen en dat record wil ik aanscherpen. Daarnaast is het mijn plan om recordinternational te worden”, aldus Montgomery.

Evert Zomer

Foto: Evert Zomer

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek