Ross Montgomery begint dinsdagmiddag aan zijn twaalfde editie op Lakeside, de Schot treft in de eerste ronde de Engelsman Scott Baker.

Een kwartfinale (verlies tegen Martin Adams) in 2015 was voorlopig het beste resultaat van Montgomery op Lakeside. “Ik trap een open deur in als ik zeg dat het niet meteen mijn favoriete locatie is. Toch heb ik de voorbije maanden hard gewerkt om met een positieve instelling naar daar te gaan en de negatieve ervaringen uit het verleden opzij te zetten”, aldus Montgomery in gesprek met Dartsnieuws.com.

De als vijftiende geplaatste Schot treft in de eerste ronde de ongeplaatste Engelsman Baker. “Ik heb tweemaal eerder tegen Scott gespeeld en de stand is momenteel 1-1. Als ik erin slaag goed te finishen heb ik een goede kans om hem te verslaan. Verder dan die match kijk ik overigens nog niet.”

‘The Boss’ is tevreden met de veranderingen die het nieuwe bestuur onder leiding van voorzitter Des Jacklin doorvoerde. “Op Lakeside hebben ze een paar dingen veranderd om de spelers een beter gevoel te geven, maar zeker de nieuwe TV-deal is heel goed nieuws. Vooral omdat Eurosport geen betaalzender is en dus voor iedereen beschikbaar zal zijn. De BDO-spelers zullen zo veel meer bekendheid krijgen. Ik hoop overigens dat het nieuwe bestuur verder gaat op de ingeslagen weg en aandacht heeft voor iedereen binnen de BDO, van jeugd tot en met volwassenen.”

Klik hier voor meer informatie over BDO Lakeside 2019, waaronder het toernooischema en de verdeling van het prijzengeld.

Evert Zomer

Foto: Evert Zomer

Tags: | |

Schrijver: Bram Coenen