Volgens Ross Montgomery is er nog veel onduidelijkheid over doorgang van het WK bij de BDO in 2019. Sinds 1986 wordt dit toernooi elk jaar in de Lakeside Country Club in Frimley Green gehouden.

Voor de komende editie heeft de BDO echter nog geen speellocatie bevestigd. Een uitzender is er evenmin en daarnaast is de kaartverkoop vanzelfsprekend nog niet van start gegaan. Spelers en fans zijn volgens Montgomery gebaat bij informatie over het WK bij de BDO, zodat de reizen geboekt kunnen worden.

”De BDO heeft nog geen officiële informatie vrijgegeven over Lakeside. Er is veel onduidelijkheid”, laat ‘The Boss’ weten aan Daily Record.

”Spelers weten nog van niks. Normaal gaat de kaartverkoop in augustus van start. Mensen blijven spelers vragen wat er gaat gebeuren, maar niemand kan iets zeggen. We hebben zelf ook nog geen idee.”

”Het toernooi staat van 5 tot met 13 januari op de kalender. Maar een locatie is er nog niet en het is ook nog niet bekend of het op televisie te zien is. Alle spelers zijn daar bezorgd over.”

Montgomery hoopt in januari zijn twaalfde opwachting te maken op Lakeside, waar hij in 2015 de kwartfinale haalde. ”Het is nu oktober, dat betekent dat het nieuwe seizoen is begonnen en dat spelers punten kunnen halen voor het wereldkampioenschap in 2020.”

De Schot twijfelt echter of het loont om het circuit af te gaan. Voor hetzelfde geldt wordt er in 2020 geen WK meer gespeeld bij de BDO. ”Ik weet niet of het zin heeft om al die toernooien af te gaan. Niemand weet het”, besluit Montgomery.

David Gill/DG Media

Foto: David Gill/DG Media

Tags:

Author: Pieter Verbeek