Het Euro Tour-circuit 2018 is inmiddels over de helft. Aankomend weekend wordt het achtste toernooi afgewerkt in Kopenhagen, waar de Danish Darts Open op het programma staat.

De PDC blikte terug op de vijf mooiste momenten uit de eerste zeven Euro Tour-toernooien.

5 Lennon laat zich gelden in Zwolle

Het Ierse talent Steve Lennon wist in Zwolle door te dringen tot de finale van de Dutch Darts Masters. De Ier speelde pas zijn negende Euro Tour-toernooi, maar wist onder meer Mensur Suljovic te verslaan dankzij een 143 finish.

Lennon zegevierde vervolgens tegen Kim Huybrechts in de halve finale, waarna Michael van Gerwen in de eindstrijd een maatje te groot bleek.

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

4 Cross nadert perfectie

Rob Cross was uiterst dichtbij een negendarter op de European Darts Grand Prix. De regerend wereldkampioen wierp acht perfecte pijlen op rij tegen Vincent van der Voort, maar miste uiteindelijk dubbel 18 voor een 144 finish.

De wedstrijd werd overigens wel met 6-5 gewonnen door Cross. Ross Smith blijft de laatste speler die een negendarter wist te gooien op het Europese circuit. Dit deed hij in 2013 op de Gibraltar Darts Trophy.

3 Van Gerwen blaast iedereen omver op European Darts Grand Prix

Michael van Gerwen speelde op de European Darts Grand Prix zijn beste toernooi ooit. Met name op de finaledag was ‘Mighty Mike’ op dreef. Hij gooide in de kwartfinale, halve finale en de finale een gemiddelde van rond de 110.

De Nederlander versloeg Alan Tabern, Darren Webster, Dave Chisnall, Michael Smith en James Wade op weg naar zijn 25ste Euro Tour-titel.

Kelly Deckers/PDC Europe

Foto: Kelly Deckers/PDC Europe

2 Clayton pakt eerste eindzege op Europese circuit.

Jonny Clayton won in Oostenrijk voor het eerst een titel op de European Tour na een 8-5 zege op Gerwyn Price in de finale. De Welshman beroofde het thuispubliek in de halve finale van hun favoriet, door Mensur Suljovic met 7-6 te verslaan.

PDC Europe

Foto: PDC Europe

1 Hopp schrijft geschiedenis

Het beste Euro Tour-moment tot dusver is de eindzege van Max Hopp op de German Darts Open. Hij werd de eerste Duitser die een PDC-rankingtoernooi wist te winnen.

‘The Maximiser stond zowel in de halve finale als de finale met de rug tegen de muur. Tegen Rob Cross boog hij een 5-6 achterstand om in een 7-6 overwinning. In de eindstrijd tegen Michael Smith wist Hopp terug te komen van een 6-7 achterstand. De voormalig jeugdwereldkampioen besloot beide wedstrijden overigens met een 121 finish op de bullseye.

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek