Joe Cullen was zondagavond oppermachtig tijdens de 31ste speelavond van de PDC Home Tour. Met drie 105+ gemiddeldes pakte hij de groepszege.

De Engelsman versloeg achtereenvolgens Keegan Brown, Gerwyn Price en Bradley Brooks. Een welkome verrassing voor Cullen, die aangaf weinig getraind te hebben in de afgelopen twee weken.

”Sinds ik op 6 mei mijn eerste poule speelde, heb ik slechts twee uur getraind. Ik moet zeggen dat ik het moeilijk vind om mezelf te motiveren om te gaan trainen, aangezien we nauwelijks wedstrijden spelen”, zei Cullen na afloop.

De darter uit Bradford gaf vervolgens aan dat hij gaat proberen die mindset te veranderen. ”Ik moet terug naar de mentaliteit van een paar jaar terug, toen ik de kwartfinale van de World Matchplay en de halve finales op het EK Darts haalde. Daarna heb ik er te makkelijk over gedacht. Dat overkomt de andere toppers niet.”

Tags:

Author: Pieter Verbeek