Dawson Murschell hoopt zijn heroïsche prestatie van vorig jaar op de US Darts Masters te herhalen tijdens de komende editie. In juli wordt Las Vegas bezocht voor de tweede editie van het toernooi in de Verenigde Staten.

De Canadees liet vorig jaar voor het eerst van zich spreken door met 6-5 te winnen van James Wade. Murschell bemachtigde als één van de acht qualifiers een plek op dit toernooi. Komende maand wil hij opnieuw in actie komen op de US Darts Masters.

”Ik kan niet wachten om opnieuw in Vegas te spelen, het is een geweldige plek”, vertelt Murschell. ”Inmiddels heb ik de sfeer geproefd op deze locatie en daar wil ik graag terugkeren.”

”Mijn doel is om weer wedstrijden te spelen op televisie, daar geniet ik het meest van de sport. Het is de sleutel naar succes om full-time professioneel darter te worden.”

In juli 2017 maakte het dartspubliek dus voor het eerst kennis met de 22-jarige ‘Awesome Dawson’. Enkele maanden later verhuisde Murschell naar het Verenigd Koninkrijk om aan zijn dartscarrière te werken. Op de Q-School in januari veroverde hij meteen een Tour Card.

De landgenoot van dartslegende John Part is tegenwoordig neergestreken in St. Helens, waar hij regelmatig traint met Stephen Bunting. Deze ervaring moet hem helpen om de komende maanden goed te presteren.

”Het was een geweldig moment voor mij om van Jame ste winnen. Ik keek altijd naar hem op, genoot ervan om naar hem te kijken. Sindsdien wilde ik een poging wagen om zelf professioneel darter te worden.”

”Het behalen van een Tour Card is gelukt. Nu oefen ik elke doordeweekse dag en speel ik wedstrijden in het weekend. Hopelijk wordt mijn harde werk beloond met een goed resultaat in Las Vegas.”

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek