Dawson Murschell is dit jaar één van de drie Canadese Tour Card-houders op het PDC-circuit. Landgenoten John Part en John Norman Jr. wisten vorig jaar een Tour Card te winnen op de Q-School.

De 22-jarige Murschell won half januari zijn Tour Card op het vierdaagse evenement in Wigan. ‘Awesome Dawson’ liet vorig jaar ook al van zich spreken door op de World Series in Las Vegas van James Wade te winnen.

De Canadees besloot vervolgens werk te maken van zijn carrière. Murschell maakte de overstap naar het Verenigd Koninkrijk en is de komende twee jaar te zien op het PDC-circuit. Hij liet eerder al weten in de voetsporen te willen betreden van zijn beroemde landgenoot Part, die in het verleden drie wereldtitels wist te winnen.

”De Q-School was heel zwaar. Het niveau is tegenwoordig ontzettend hoog, er komen veel goede spelers uit de Challenge en Development Tour. Hoe meer wedstrijden je speelt, hoe constanter en mentaal sterker je wordt. Niemand heeft nog angst voor een andere speler.”

”Ik was enorm blij met het winnen van een Tour Card. Het hing van de laatste dag af, waarbij ik minimaal twee wedstrijden moest winnen. Toen dat gelukt was, heb ik wel een paar juichgebaren gemaakt met mijn vuist.”

”Ik heb veel winst geboekt met mijn timing. Misschien heeft dat iets met Canadese genen te maken. Goede scores en finishes gooien op de juiste momenten. John (Part, red.) was daar ook een meester in.”

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek