In Nederland zijn per 1 juli een aantal belangrijke versoepelingen doorgevoerd in de corona-aanpak. We hebben nog altijd te maken met bepaalde regels voor binnen en buiten. Dit blijft nodig volgens de overheid aangezien het coronavirus nog zeker niet verdwenen is.

De nieuwe model noodverordening is door alle veiligheidsregio’s overgenomen en daarin staat dat er overal weer gedart mag worden in de horeca en ook in wedstrijdverband. Dat is natuurlijk goed nieuws omdat dit nog niet overal mogelijk was. Ook schrijft deze noodverordening voor dat 1,5 meter afstand moet worden gehandhaafd bij bowlen, biljarten, darten en bridge.

Naast het goede nieuws hebben we dus ook te maken met de anderhalve meter maatregel. Darten en ook andere horecasporten zoals biljarten vallen dus niet onder de uitzondering die is gemaakt voor contactsporten. Deze anderhalve meter maatregel is voor de NDB een onderwerp van aandacht, omdat deze maatregel in de praktijk lastig tot niet te handhaven is. Zoals in dit nieuwsbericht van vorige week vrijdag en in dit bericht op RTL Nieuws ook staat beschreven had de NDB juist samen met NOC*NSF het landelijk sportprotocol aangepast rondom deze regel. Helaas hebben de veiligheidsregio’s de aanpassing in het landelijk sportprotocol niet meegenomen in de noodverordening.

De NDB gaat zich de komende tijd hard maken dat voor darts geldt, net als voor andere sporten, dat tijdens trainingen en wedstrijden de verplichte 1,5 meter afstand losgelaten kan worden. Dit omdat dit een de normale sportbeoefening in de weg staat. Met de huidige maatregelen kun je simpelweg geen normale competitie of dartswedstrijd organiseren. Samen met o.a. de KNBB en NOC*NSF zal de Nederlandse Darts Bond doorgaan met het lobbywerk bij de verschillende instanties.

Bron: NDBDarts.nl

Tags:

Author: Pieter Verbeek