Aanstaande zondag 16 september zal het NDB Rankingseizoen 2018-2019 van start gaan tijdens de ‘Open Midden Nederland’. De Darts Bond Midden Nederland gaat er samen met de NDB voor zorgen dat het weer een hele leuke, gezellige en sportieve dag gaat worden.

Er zal gedart gaan worden in het bekende Health Center Hoenderdaal in Driebergen. We hopen natuurlijk weer erg veel darters te mogen begroeten op de eerste NDB Ranking van dit seizoen.

Belangrijke mededeling:

Zoals altijd op het eerste toernooi van het NDB Rankingcircuit is er weer een legitimatiecontrole. Zorg dus dat je een geldig legitimatiebewijs bij je hebt. Dit geldt voor iedereen met uitzondering van de Heren B, de aspiranten en de meisjes onder de 14 jaar.

Het nieuwe NDB Rankingreglement is hier te vinden. Wil je meer weten over de regels omtrent de NDB Ranking, dan verwijzen we je naar de NDB Ranking pagina. Hieronder vindt u de belangrijkste informatie en wijzigingen t.o.v. het vorige seizoen.

Inschrijven

Er worden in Driebergen acht verschillende toernooien georganiseerd:
– Aspiranten (t/m 13 jaar)
– Meisjes (t/m 17 jaar)
– Junioren (Jongens van 14 t/m 17 jaar)
– Dames
– Heren B
– Heren A
– Paradarts (spelers met een lichamelijke beperking)
– Specials (spelers met een andersoortige beperking)
Voor de heren A en de dames is deelname alleen mogelijk indien men van te voren online heeft ingeschreven. Meer informatie daarover vindt u in dit bericht.

Voor de overige categorieën kan inschrijven alleen ter plaatse in de locatie. De aspiranten, meisjes en junioren dienen zich voor 11:00 uur in te schrijven en dit is geheel gratis. De paradarters en specials kunnen inschrijven tot 11:30 uur en ook deze categorie is gratis tijdens de Open Midden Nederland. De heren B dienen zich voor 12:30 uur in te schrijven en dit kost €5,-. De senioren toernooien beginnen rond 13:00 uur. De zaal gaat open om 10:00 uur.

Ranking punten voor specials

Voor het eerst zal er ook een aparte ranking worden bijgehouden voor de specials. Via deze eindranking zijn mooie bekers te verdienen en de winnaar gaat er met twee VIP tickets voor de Dutch Open vandoor!

Heren A of Heren B?

Aan het begin van dit rankingseizoen leggen we u graag nogmaals het verschil uit tussen categorie Heren A en Heren B. Om beter in te kunnen spelen op het niveau van verschillende darters, en het dus voor iedereen leuker te maken, zal er tijdens de NDB Rankings onderscheid worden gemaakt tussen gevorderden en amateurs. Beide categorieën kennen een eigen prijzenverdeling en speelformat. Zo zal er in de Heren A categorie best of 7 worden gespeeld en speelt men in de heren B categorie altijd meerdere wedstrijden.
Niet alle spelers kunnen meedoen aan de heren B categorie. De criteria vindt u op de NDB Rankingpagina. De ranking van de Heren A categorie zal aan het einde van het seizoen bepalend zijn voor het vormen van de Nederlandse selectie. Daarnaast ontvangen de hoogst geklasseerden zoals altijd geldprijzen. De hoofdprijs bij de ranking van de Heren B zal een compleet verzorgd VIP weekend voor de Dutch Open Darts zijn!

Niet schrijven betekent zwarte lijst en geen rankingpunten!

Indien men een knock-out wedstrijd verliest dient men tijdens de volgende wedstrijd op de betreffende baan te schrijven. Wanneer er een speler/speelster ontbreekt als schrijver op een wedstrijdbaan dient dit gemeld te worden bij de wedstrijdtafel. De naam van de betreffende schrijver wordt één maal omgeroepen. Als na 3 minuten, na controle van de toernooicommissie, de ontbrekende schrijver nog steeds niet bij de wedstrijdbaan is verschenen, wordt de naam van de betreffende persoon genoteerd.

Een lijst van deze personen is in beheer van de NDB en een persoon blijft twee jaar op de lijst staan. De lijst is ook te vinden op onze NDB Rankingpagina. Als een persoon die op de lijst staat binnen deze twee jaar wederom niet schrijft, volgt een uitsluiting voor de komende vijf NDB Rankingtoernooien. Na de twee jaar of na een schorsing begint de betreffende speler met een schone lei.
Nieuw voor dit seizoen: Tevens ontvangt deze speler geen prijzengeld en geen ranking punten.

Bron: NDBDarts.nl

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek