De Nederlandse Darts Bond heeft, na uitgebreid onderzoek, besloten te stoppen met de organisatie van de NDB Team Cup. Dit aangezien er te weinig teams deelnamen aan deze landelijke bekercompetitie.

De doelstelling van de NDB Team Cup is meerwaarde creëren voor reguliere competitieteams. Vier jaar geleden bij de start van deze competitie werd het aantal competitieteams in Nederland geschat op ongeveer 4.500 teams. Het eerste jaar deden er in totaal 71 teams mee aan de NDB Team Cup. Vier jaar later is het aantal deelnemende teams gestegen naar 87 teams. Ondank deze groei, blijkt dus dat nog geen 2% van alle teams interesse heeft in deze vorm van competitie.

Uit de praktijk blijkt tevens dat vrij veel wedstrijden worden opgegeven en dat veel teams maar één keer deelnemen aan de NDB Team Cup. Vanuit enquêtes zien we dat teams grote moeite hebben om voldoende spelers te verzamelen op vrijdagavonden, zeker als men tweemaal in die week moet spelen. Daarnaast levert de NDB Team Cup de NDB financieel niets op aangezien deelname gratis is.

Natuurlijk is het jammer dat we gaan stoppen met één van onze activiteiten maar de kosten en de tijd die gepaard gingen met organisatie van de NDB Team Cup zullen elders geïnvesteerd worden.

Bron: NDBDarts.nl

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek