Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld zijn samen doorgedrongen tot de finale van de World Cup of Darts. Het Engelse team werd met 2-0 geklopt.

Van Gerwen boekte een zwaarbevochten zege op Adrian Lewis in de eerste single. ‘Jackpot’ wist ‘Mighty Mike’ tweemaal te breken, maar kon zijn 3-2 voorsprong niet verzilveren in een overwinning. Met een 18-darter in de laatste leg kwam Van Gerwen goed weg met het eerste punt.

Van Barneveld bezorgde Oranje het tweede punt in het treffen met de viervoudig World Cup-winnaar. Met onder meer een schitterende 10-darter kwam ‘Barney’ op 3-1. Dave Chisnall kwam terug tot 3-2, maar verder liet de vijfvoudig wereldkampioen het niet komen. Met een 14-darter in de leg zes hield Van Barneveld zijn eigen leg en bracht Nederland daarmee in de finale van de World Cup of Darts.

Het Nederlandse duo Van Gerwen en Van Barneveld bereikte hierdoor voor de derde keer in de laatste vier edities de eindstrijd. In 2014 werd Engeland vernederd met 3-0, vorig jaar werd de finale met 3-2 verloren aan de Britten.

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek