Nederland heeft voor de derde keer de World Cup of Darts op zijn naam geschreven. In de finale met Wales met 3-1 verslagen door het Nederlandse duo Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld.

Van Gerwen zette Oranje op 1-0 door met 4-0 te winnen van Gerwyn Price. De 28-jarige Brabander speelde niet groots, maar een gemiddelde van ruim 98 was genoeg om ‘The Iceman’ af te drogen.

Mark Webster bracht Wales echter op gelijke hoogte door Van Barneveld in de tweede single te verslaan. ‘The Spider’ was uitermate scherp op zijn finishes (67 procent) en won met 4-1 van de 50-jarige Hagenaar.

In het derde duel deed Nederland wat zij het hele toernooi al doen; met veel overtuiging de koppelwedstrijd winnen. De dubbelpartij werd met 4-1 gewonnen en hiermee kwamen de Nederlanders op 2-1.

‘Barney’ pakte vervolgens het beslissende derde punt door met 4-2 te winnen van Price. Van Barneveld brak de Welshman in de vijfde leg met zijn achtste breakkans. De vijfvoudig wereldkampioen hield vervolgens zijn eigen leg met een 13-darter en stelde daarmee de eindzege op het WK voor landenteams veilig.

Tags: | | | |

Schrijver: Pieter Verbeek