De Nederlanders hebben relatief gunstig geloot bij de loting voor de World Grand Prix. Danny Noppert kreeg in Daryl Gurney de zwaarste tegenstander voor de eerste ronde.

Toch zal Noppert ongetwijfeld niet geheel ontevreden zijn met de loting. Gurney is dit jaar erg wisselvallig en bovendien voelt ‘Superchin’ extra druk tijdens dit toernooi. De Noord-Ier moet dit jaar het prijzengeld van zijn World Grand Prix-titel van twee jaar geleden verdedigen op de wereldranglijst.

Titelverdediger Michael van Gerwen opent zijn toernooi tegen Jamie Hughes, die debuteert in Dublin. Mocht Van Gerwen de eerste ronde doorkomen, dan wacht mogelijk een Nederlandse tegenstander. Mighty Mike treft dan de winnaar uit de partij tussen Jeffrey de Zwaan en Steve Beaton. Jermaine Wattimena kruist de degens met Adrian Lewis in de openingsronde, terwijl Vincent van der Voort werd gekoppeld aan Nathan Aspinall.

De kraker van de eerste ronde gaat tussen Rob Cross en Mensur Suljovic, de nummers twee en negen van de wereldranglijst. Doordat er slechts acht spelers een beschermde status hadden bij de loting, kunnen al vroeg in het toernooi mooie affiches op het programma staan.

World Matchplay-halvefinalist Glen Durrant maakt zijn debuut op de World Grand Prix tegen mede-debutant Krzysztof Ratajski. Gary Anderson legt aan tegen Keegan Brown, terwijl Gerwyn Price gaat spelen tegen Dave Chisnall. Voormalig toernooiwinnaar James Wade lootte John Henderson.

De World Grand Prix staat van 6 tot en met 12 oktober op het programma. Dit toernooi kent een uniek format doordat de legs ook met een dubbel begonnen moeten worden en bovendien wordt er in sets gespeeld.

Loting World Grand Prix 2019

(1) Michael van Gerwen v Jamie Hughes
Jeffrey de Zwaan v Steve Beaton
(8) James Wade v John Henderson
Mervyn King v Dimitri Van den Bergh
(5) Michael Smith v Simon Whitlock
Joe Cullen v Ian White
(4) Gary Anderson v Keegan Brown
Ricky Evans v Chris Dobey
(2) Rob Cross v Mensur Suljovic
Glen Durrant v Krzysztof Ratajski
(7) Peter Wright v Max Hopp
Adrian Lewis v Jermaine Wattimena
(6) Gerwyn Price v Dave Chisnall
Stephen Bunting v Jonny Clayton
(3) Daryl Gurney v Danny Noppert
Vincent van der Voort v Nathan Aspinall

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Author: Pieter Verbeek