Woensdag begon de WDF World Cup in Kobe, Japan. In maarliefst drie van de vier gespeelde categorieën wisten de Nederlanders het tot de finale te schoppen die aanstaande zaterdag zullen worden gespeeld. Voor de meisjes stonden de koppelwedstrijden op het programma, de jongens speelden de singles en de dames- en herenteams kwamen in actie in het teamevent.

Meisjes
De meisjes excelleerden in het koppeltoernooi. De 15 jarige Layla Brussel uit Den Haag en de even oude Lerena Rietbergen uit Heerhugowaard maakten indruk met hoge scores en hoge finishes. In de poulewedstrijden wonnen ze vier keer en verloren alleen van het sterke Iraanse koppel Deniz Hashtbaran en Manshad Avazzadeh. In de kwartfinale stuitten de Nederlanders op de Duitse combinatie Schuler/Schuler en hen werd geen leg gegund: 4-0. De halve finale tegen het Turkse koppel Dursan/Dogan was een stuk spannender, maar uiteindelijk ging de wist met 5-4 naar de Layla en Lerena. Zij spelen vrijdag om 18:15 uur plaatselijke tijd (11:15 uur in Nederland) de finale tegen het sterke Iraanse koppel Deniz Hashtbaran en Manshad Avazzadeh. Tijd voor revanche voor de verloren poulewedstrijd!

Jongens
Justin van Tergouw en Wessel Nijman maakte hun favorietenrol vandaag volledig waar. Justin werd tweede in zijn poule na vier overwinningen en één nipte verliespartij tegen Killian Heffernan. Wessel verloor twee poulewedstrijden, maar ook dat was genoeg voor een plek bij de laatste 8 in de knock-out. In de kwartfinale won Justin van de Zweed Oskar Wagberg en versloeg Wessel de sterke Ier Keane Barry. In de halve finale namen beide jongens revanche op een poulegenoot waar ze eerder op de dag van verloren. Justin won met 5-1 van de Ier Heffernan en Wessel pakte de Iraniër Goodarzi terug: 5-2. Zaterdag nemen de jongens het tegen elkaar op in de finale. Om 11:45 uur plaatselijke tijd (4:45 uur in Nederland) barst het vuurwerk los!

Dames
Het Nederlands damesteam, bestaande uit Aileen de Graaf, Anca Zijlstra, Sharon Prins en Vanessa Zuidema, werd eerste in hun poule met Tsjechië, Zwitserland en India. In de daaropvolgende knock out-fase schakelden onze landgenoten achtereenvolgens USA, Rusland en gastland Japan uit in ontzettend spannende wedstrijden. In alle drie de knock-out wedstrijden stond het na 15 legs 8-7 voor de Nederlandse dames. Het was twee keer Aileen en één keer Sharon die de beslissende dubbel wist te gooien. Aanstaande zaterdag om 14:00 uur (07:00 Nederlandse tijd) spelen onze dames de finale tegen Zweden.

Heren
Het Nederlandse herenteam, bestaande uit Wesley Harms, Willem Mandigers, Richard Veenstra en Chris Landman, begon prima in de poulefase. Er werden ruime overwinningen gehaald op Denemarken, Zuid-Afrika en Mongolië. Helaas was de laatste 16 het eindstation na een 9-4 verliespartij tegen Noorwegen. De Noren verloren in de halve finale van Australië dat het in de finale gaat opnemen tegen USA.

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek