De Nederlandse Darts Bond heeft het ontslag van John Lokken bevestigd op zijn website. De bondscoach van het Nederlandse herenteam was afgelopen vrijdag betrokken bij een incident op de Dutch Open.

”Het bestuur van de Nederlandse Darts Bond heeft unaniem besloten de samenwerking met de herenbondscoach per direct te beëindigen. Aanleiding voor dit besluit is een incident tijdens de Dutch Open afgelopen weekend waarbij de bondscoach betrokken was. Het hierbij vertoonde gedrag van de bondscoach druist in tegen de gedragsregels van de bond. Het bestuur heeft de bondscoach hier direct persoonlijk van op de hoogte gebracht en doet verder geen uitlatingen over het incident en het besluit”, klinkt het statement van de NDB.

Meerdere bronnen melden aan Dartsnieuws dat Lokken betrokken was geraakt bij een vechtpartij in de feestzaal. Hij belandde daardoor in het ziekenhuis, maar werd dezelfde dag nog ontslagen uit het ziekenhuis.

Lokken trad in juni 2016 aan als interim-coach van het Nederlandse herenteam. Een half jaar later kreeg de Zuid-Hollander een vaste aanstelling.

NDBDarts

Foto: NDBDarts

Tags:

Author: Pieter Verbeek