De Nederlandse spelers die zich plaatsen voor de World Matchplay hoeven na de PDC Summer Series toch niet in Milton Keynes te blijven.

Tot afgelopen vrijdag moesten Nederlanders die naar het Verenigd Koninkrijk afreisden twee weken in verplichte quarantaine. Andersom moesten Nederlanders bij terugkomst uit Groot-Brittannië eerst twee weken in thuisisolatie. Aangezien de PDC Summer Series zondag zijn afgelopen en de World Matchplay op zaterdag 18 juli begint, leek het erop dat de Nederlandse deelnemers daarom in Milton Keynes moesten blijven.

Echter zijn de Britse coronamaatregelen sinds vrijdag versoepeld en heeft de Nederlandse regering het reisadvies voor het Verenigd Koninkrijk aangepast.

Michael van Gerwen, Danny Noppert en Jermaine Wattimena zijn zeker van deelname aan de het prestigieuze toernooi, dat van 18 tot en met 26 juli in Milton Keynes wordt gespeeld. Jeffrey de Zwaan en Vincent van der Voort hebben zich virtueel geplaatst. Echter moeten zij nog aan de bak tijdens de slotdagen van de PDC Summer Series om hun positie te verzilveren.

De actuele kwalificatierace is hier te bekijken. Via deze link is meer informatie over de World Matchplay te vinden.

Tags:

Author: Pieter Verbeek