De finale van de herenkoppels op de Dutch Open wordt zondag gespeeld tussen twee Nederlandse teams. De vrouwenfinale bestaat uit drie Engelse vrouwen en een Australische dame.

Liefst 1558 herenkoppels en 175 dameskoppels stonden aan de start van de Dutch Open vrijdag. Wesley Harms en Richard Veentra wisten aan de bovenkant van het speelschema de finale te halen. Zij overleefden in de kwartfinale nog negen matchdarts tegen Dennie Olde Kalter en Luuk Boeijink, in de halve finale stonden Harms en Veenstra geen leg af tegen Stephan Knoop en Heine Uuldriks.

Yoeri Duijster en Davy van de Zande zijn de andere finalisten. Zij versloegen Scott Mitchell en Scott Waites knap met 4-3 bij de laatste vier. In eerste instantie gaven zij een 3-1 voorsprong uit handen, maar sloegen uiteindelijk wel toe in de beslissende leg.

Bij de vrouwen werden titelverdedigers Aileen de Graaf en Sharon Prins in de halve finale uitgeschakeld door Trina Gulliver en Paula Jacklin. Lorraine Winstanley en Corrine Hammond wisten eveneens de eindstrijd te halen na een zege op Danielle Ashton en Lisa Ashton.

Voor alle uitslagen, klik hier.

Tags:

Author: Pieter Verbeek